Районна прокуратура-Пловдив  привлече като обвиняеми Я.С., на 24 г., П.Т.,

...
Районна прокуратура-Пловдив  привлече като обвиняеми Я.С., на 24 г., П.Т.,
Коментари Харесай

Обвиняват трима мъже за банкови измами

Районна прокуратура-Пловдив  притегли като обвинени Я.С., на 24 година, П.Т., на 29 година, и Д.К., на  28 година, за това, че в интервала от август 2022 година до юни 2023 г.  в съучастничество за да набират за себе си имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане у потърпевш мъж на 19 година и с това му е породена щета в размер на 19 000 лева

Престъплението е разкрито след извършени оперативни дейности на полицейски чиновници от отдел " Икономическа полиция " към ОД на МВР-Пловдив под надзора на РП- Пловдив. До момента е открито, че тримата мъже са взели участие в скица с изтегляне на онлайн заеми с непозната идентичност.

Обвиняемите са вземали персонални данни от разнообразни жители. По този метод посредством мобилни приложения на избрани банки и посредством така наречен „ лицева верификация “ на клиента, изтеглили онлайн заеми в размер на 19 000 лева от името на потърпевшия мъж. Я.С. е арестуван от полицейски чиновници от ОД на МВР-Пловдив на 20.08.2023 година, откакто е бил разгласен за търсене и се е укривал в България. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа.

Днес, 22 август 2023 година,  Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда  за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Спрямо другите двама обвинени - П.Т. и Д. К., арестувани на 03.08.2023 година, е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на по 5000 лева за всеки един от тях. Действията по следствието не престават, като се събират доказателства за други потърпевши лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР